Wist u dat 2 op de 5 huwelijken eindigen in een scheiding?

Wist u dat 2 op de 5 huwelijken eindigen in een scheiding?

Er wordt mij wel eens gevraagd of het wel gepast is om mijn dagelijkse kost te verdienen met het ondersteunen en regelen van een scheiding?

Mijn antwoord is dan: “stel je een dergelijke vraag ook aan de tandarts?” Een tandarts beleeft geen plezier aan de pijn van anderen, maar heeft een interesse in het gebit en wil mensen graag van hun tandproblemen afhelpen. Zo doen wij ons werk in de overtuiging dat wij mensen ondersteunen bij een buitengewoon moeilijk proces.

Enkele feiten

In Nederland zijn er jaarlijks zo’n 33.000 scheidingen, gemiddeld na veertien jaar huwelijk. In 70% van de scheidingen neemt de vrouw het initiatief. Sinds de jaren zeventig neemt het aantal scheidingen toe. Het werd maatschappelijk meer geaccepteerd en juridisch makkelijker om te scheiden.

De belangrijkste twistpunten

Geld en de kinderen zijn de belangrijkste twistpunten bij een scheiding, waarbij de man meestal het geld in de strijd gooit en de vrouw de kinderen. Een echtscheiding heeft vaak een negatief effect op kinderen. Dit uit zich bijvoorbeeld in slechtere schoolprestaties of gedragsproblemen. Dit kan tijdelijk zijn, maar soms duurt het langer. Kinderen hebben vooral veel last van scheidingen met slepende conflicten. Uit deze feiten (met dank aan het CBS) blijkt dat scheiden een maatschappelijk gegeven is.

Een vraag voor u

Vindt u het ongepast dat echtscheidingen worden begeleid om tot een zo goed mogelijke afronding van een relatie te komen? Denkt u niet dat de kinderen erbij gebaat zijn dat er duidelijke afspraken gemaakt worden?

Heeft u behoefte aan begeleiding?

Heeft u wellicht ondersteuning nodig bij het maken van afspraken? Of heeft u behoefte aan begeleiding of een onpartijdig advies? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *