Over mij

‘Uit eigen ervaring weet ik wat er allemaal bij een echtscheiding komt kijken. Het is een gebeurtenis met een enorme impact en brengt veel emoties met zich mee.’

Je hebt als partners (en als gezin) een groot deel van je leven samen doorgebracht, dat deel stopt, maar je moet wel op een goede manier verder. Meestal nog ‘met elkaar’. Het gaat veel verder dan het afsluiten van een huwelijk of een relatie. Het gaat over de inrichting van een nieuw leven met nieuwe afspraken waar iedereen achter staat. Dat is enorm belangrijk. Zeker als er kinderen zijn.

Een nieuwe start

Die start als ex-partners en ouders in een nieuwe situatie (soms met nieuwe partners) zo goed mogelijk laten verlopen en dit zo houden; dat is waar ik mensen bij help. Natuurlijk neem ik ook alle financiële, juridische en praktische zaken rondom de echtscheiding uit handen. Dat doe ik met helder advies en begeleiding van A tot Z, zodat je op een constructieve en respectvolle manier uit elkaar kunt gaan.

Nazorg

Goede afspraken maken en vastleggen is één, maar in de praktijk ga je pas merken of ze ook werken. Daarom is nazorg een belangrijk onderdeel van mijn dienstverlening en plan ik een half jaar na de echtscheiding een gesprek in om te kijken hoe het dan loopt. Misschien moet het ouderschapsplan iets aangepast worden of zijn er andere zaken die dan spelen. En hoe mooi is het als je tijdens zo’n persoonlijk gesprek hoort dat beide ouders zonder stress naar het 10-minuten gesprek van hun kind gaan en op een prettige manier met elkaar kunnen praten over de opvoeding van hun kinderen. Dat is nu precies waarom ik dit werk doe.

De Scheidingsmakelaar

Ik heb er heel bewust voor gekozen om mij aan te sluiten bij De ScheidingsMakelaar, een organisatie die al sinds 2003 werkzaam is op het gebied van mediations bij echtscheidingen. De ScheidingsMakelaar helpt mensen op een constructieve manier uit elkaar gaan
Met oog en aandacht voor de kinderen en de nieuwe gezinssituatie.
Als zelfstandig mediator maak ik gebruik van alle kennis en (opleidings-)faciliteiten die er binnen dit grote netwerk van specialisten aanwezig zijn. Dit zorgt voor een goede kwaliteit van bijvoorbeeld echtscheidingsconvenanten en ouderschapsplannen, die zo ook altijd up-to-date zijn. Heel belangrijk, want met een goed ouderschapsplan kom je elkaar in principe later niet meer tegen bij de rechter. En dat is prettig voor iedereen.

Vrijblijvend kennismaken

Jullie hebben besloten om te gaan scheiden en willen er samen uitkomen?
Jullie zijn gescheiden maar de situatie is veranderd zodat de alimentatie opnieuw berekenend moet worden of het ouderschapsplan moet worden aangepast?
Jullie zijn op zoek naar een ervaren scheidingsbemiddelaar? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Mijn naam is Peter Denkers en ik ben voor De ScheidingsMakelaar actief in de regio Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard, Schagen en omgeving.
Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

De scheidingsmakelaar in Alkmaar

Neem contact op met Peter via onderstaand formulier of telefonisch via 06 – 251 62 493