Om de week een weekendje

Om de week een weekendje

Veel mensen hebben als eerste gedachte bij een omgangsregeling met de kinderen: om de week een weekend naar vader en de rest van de tijd bij moeder. Ook rechters hebben in het verleden vaak voor deze omgangsregeling gekozen. Maar wie zegt eigenlijk dat dit goed is voor de kinderen?

Wat is het beste voor het kind?

Er wordt steeds vaker gekeken naar wat het beste bij een specifieke gezinssituatie past. In de wet staat nergens dat om de week een weekend de beste regeling is en uit onderzoeken blijkt dat dit zeker niet altijd zo hoeft te zijn. Neem bijvoorbeeld heel jonge kinderen. Voor hen is het heel lang om de vader twee weken niet te zien, om dan ineens twee nachten in een omgeving te zijn die niet vertrouwd is. Waarom zou je, als de relatie tussen de ouders dit toelaat, niet denken aan meerdere malen per week een korter durend contact?

Ook grote kinderen vinden het fijn als hun vader hen door de week naar voetballen brengt, zodat ze tussendoor nog even samen kunnen zijn. In de auto kun je goede gesprekken met je kinderen hebben.

Blijf in de buurt wonen

Als de vader in Maastricht woont en de moeder in Friesland is een dergelijke omgang natuurlijk niet mogelijk. Een beetje in de buurt wonen is wel een vereiste. Mijn advies is vooral: probeer in de omgang het belang van uw kind voorop te stellen en probeer buiten de gevestigde kaders te denken. Als Scheidingsmakelaar ondersteun ik u daar graag bij.

Heeft u vragen over de omgangsregeling?

Wilt u meer weten over hoe een zorg- of omgangsregeling tot stand komt? Heeft u hulp of advies nodig bij het vormgeven van een werkbare omgangsregeling? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *