Kinderen scheiden niet

Kinderen scheiden niet

Een scheiding is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen die in een gezin kan gebeuren. Ouders blijven ook na de scheiding de verantwoordelijkheid voor de kinderen houden en zijn hierdoor gedwongen om in contact met elkaar te blijven. Mijn insteek is praktisch: als de scheiding eenmaal een feit is, gaat het erom wat het beste is voor de kinderen.

Betrek kinderen niet in het conflict

De belangrijkste regel: gebruik de kinderen niet om je gelijk te krijgen. Kinderen kiezen niet voor een scheiding en willen ook niet voor een van de ouders kiezen. Het is zeer pijnlijk om in het conflict van je ouders betrokken te worden. Het is belangrijk om goede, heldere afspraken te maken en die vast te leggen in een ouderschapsplan.

Wat is een ouderschapsplan?

Een ouderschapsplan is de bijlage bij het echtscheidingsconvenant over de zorg voor de kinderen, de omgang, beslissingen en overlegmomenten en natuurlijk wie welke kosten zal dragen. Om tot een goed ouderschapsplan te komen, stel ik veel vragen aan scheidende ouders.

Een plan om altijd op terug te vallen

Een ouderschapsplan werkt: het is goed om van tevoren over deze dingen na te denken en bij onenigheid kun je er altijd op terugvallen. Ouders met een goed ouderschapsplan zien elkaar veel minder in de rechtbank. Een scheiding is voor kinderen altijd moeilijk, maar ook iets, waarmee ze kunnen leren leven.

Een scheiding die ontaardt in een slepend conflict is schadelijk voor kinderen. Als scheidingsmakelaar kan ik u begeleiden en adviseren bij het maken van een werkbaar ouderschapsplan.

Heeft u vragen over het ouderschapsplan?

Wilt u meer weten over hoe een ouderschapsplan wordt opgesteld? Heeft u hulp nodig bij het maken van een werkbaar ouderschapsplan? Of bent u op zoek naar begeleiding of advies? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *