Een harmonieuze scheiding. Of niet…

Een harmonieuze scheiding. Of niet…

In mijn praktijk komen over het algemeen mensen die hun scheiding in onderling overleg met elkaar willen regelen. De belangrijkste drijfveren hiervoor zijn de kinderen of omdat ze gewoon nog goed met elkaar omgaan. Gelukkig maar, want op die manier kun je met elkaar praten over de beste oplossingen. Met wat geven en nemen komen die dan ook wel op tafel.

Een onpartijdig advies

Helaas is dat niet altijd het geval. Sommige mensen kunnen alleen nog maar op een verwijtende manier praten en luisteren niet naar elkaar. Soms wil een van de twee niet scheiden of vindt de ene dat de andere schuldig is en dus moet ‘betalen’. Als scheidingsmakelaar geef ik zoveel mogelijk onpartijdig advies en dien ik de belangen van beide partijen. Maar het wordt lastig als één of beiden alleen voor het eigen gewin gaat.

Voorkom een vechtscheiding

Voorbeelden van vechtscheidingen zijn u ongetwijfeld bekend in uw eigen omgeving. Ook mensen die bij mij komen maken soms zoveel ruzie, dat een normaal gesprek niet meer mogelijk is. Dan stel ik een rustperiode voor of ik heb een aantal gesprekken met man en vrouw apart. Maar als ze allebei hun gelijk willen blijven halen en elkaar niets gunnen, adviseer ik ze toch om ieder een advocaat in de arm te nemen en het verder schriftelijk uit te vechten. De uiteindelijke oplossing zal dan op zich laten wachten en het zal niet de meest optimale zijn.

De kinderen lijden eronder en de kans dat de ex-partners elkaar ooit nog recht in de ogen kunnen kijken is zeer klein. Om het over de kosten nog maar niet te hebben. Helaas, soms loopt het zo…

Heeft u behoefte aan een onpartijdig advies?

Wilt u meer weten over hoe u harmonieus uw scheiding kunt regelen. Heeft u wellicht ondersteuning nodig bij het maken van afspraken? Of heeft u behoefte aan een onpartijdig advies? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *